Jump to content


Photo

Tagging Threads

forum info

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 14 December 2013 - 09:30 PM

Howdy folks,

 

There's a tagging feature in the forum software that really isn't being used at the moment, so I'd really like to encourage members to use it where applicable. But first, let me explain what it is.

 

When you start a new thread, underneath the "Topic Title" field there is another, labelled "Topic Tags". This is a place to enter keywords regarding the topic. For example, I've recently started tagging all the review and review notification threads with the word 'review'. Not only does this greatly aid efficient searching, but the forum software also uses this information to populate a sort of 'related content' section at the bottom of the thread. So, if you load up a tagged review thread, all the other tagged review threads will be listed at the bottom of the current thread. This obviously makes it very easy to find other review threads, and equally applies to any conceptually-related content in the forums.

 

So, by way of a few handy guidelines, here's how I see it being used. Firstly, don't put really obvious or generic stuff in there, like '1/32' or 'model build'; stick to specifics that will help connect multiple, similar threads. For example, all our current B-17 build threads would group beautifully if they were tagged "HK Models B-17". So, it's useful to tag any model build with kit information ('Revell Bf 109G', 'Trumpeter MiG-15', etc). You might have to use the forum search function to find the first one, but after that, they're all at your fingertips!

 

The second guideline is to only bother tagging model threads (RFI or WIP) and useful stuff in, say LSP Discussion or Tips and Techniques (etc). In other words, don't bother tagging joke posts in General Discussion, or anything else members are unlikely to actually search for.

 

Thirdly, be succinct! Don't overload it. You're only allowed a maximum of 10 anyway, but you would rarely need that many. You just separate them with commas, so multi-word tags are fine.

 

That's it! Give it a go with your existing threads, and ask any questions here if you have them. Oh, I've tagged this on with 'forum info'.

 

Kev



#2 Barry

Barry

    Senior Member

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,000 posts
  • Gender:Male
  • Location:Savannah, GA..Home of the Mighty 8th A.F.

Posted 14 December 2013 - 10:29 PM

Can't go back and add to older topics?


Edited by Barry, 14 December 2013 - 10:30 PM.


#3 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 14 December 2013 - 10:56 PM

You should be able to Barry, but you'll need to use the same process you would for editing a topic's title. This means you'll need to go back to the first post, click on the 'edit' link, and then choose 'use full editor' (or whatever it says exactly).

Kev

#4 D.B. Andrus

D.B. Andrus

    Senior Member

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,133 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alba, Texas

Posted 14 December 2013 - 11:42 PM

Kevin

 

Tried to under full edit on my Fat Man post, but couldn't find the tag symbol.

 

Must be my age.   :hmmm:

 

D.B.


Synthetic Ordnance Works
Alba, Texas

(formerly Synthetic Authentics)


#5 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 14 December 2013 - 11:50 PM

Here's a screenshot to help highlight where the topic tags go:

 

topic tags.jpg

 

Kev



#6 D.B. Andrus

D.B. Andrus

    Senior Member

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,133 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alba, Texas

Posted 15 December 2013 - 12:05 AM

Here's a screenshot to help highlight where the topic tags go:

 

attachicon.giftopic tags.jpg

 

Kev

Box not there on my post, Kev.

 

D.B.


Synthetic Ordnance Works
Alba, Texas

(formerly Synthetic Authentics)


#7 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 15 December 2013 - 12:19 AM

Box not there on my post, Kev.

 

D.B.

 

Did you make sure to use the 'full editor' option? You won't see it if you simply click the 'edit' link.

 

Kev



#8 D.B. Andrus

D.B. Andrus

    Senior Member

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,133 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alba, Texas

Posted 15 December 2013 - 02:47 AM

Did you make sure to use the 'full editor' option? You won't see it if you simply click the 'edit' link.

 

Kev

 

 

Yes sir, both pages, full editor - no box.

 

D.B.


Synthetic Ordnance Works
Alba, Texas

(formerly Synthetic Authentics)


#9 Barry

Barry

    Senior Member

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,000 posts
  • Gender:Male
  • Location:Savannah, GA..Home of the Mighty 8th A.F.

Posted 15 December 2013 - 02:53 AM

Same here; it unlocks the Title but no Tag box.

 

Barry



#10 Roy vd M.

Roy vd M.

    Hooked For Life

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPip
  • 345 posts
  • Gender:Male
  • Location:Amsterdam, Netherlands

Posted 15 December 2013 - 03:01 AM

Same here.


Current project: Heinkel He 111


#11 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 15 December 2013 - 03:30 AM

Well, that is interesting! I'm still pretty sure it's not a moderator-only option, but it sounds like I'll have to do some investigations to be sure. I'll be back!

 

Kev



#12 sluggo

sluggo

    Hooked For Life

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPip
  • 395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sugar Land, TX

Posted 15 December 2013 - 03:44 AM

Kev,

 

Maybe a permissions thing. Not familiar with IP board but in the SMF boards I admin that would likely be a permission setting for LSP_Members. Not trying to butt in, only offering a suggestion.

 

I don't see it when I try to edit the original post either. Everyone that has issue so far (at least looking at this thread) is a member of that member group. 

 

Obviously you found the issue. It is now working for me. I was able to tag my 104 thread 

Hasegawa F-104G

 successfully.


Edited by sluggo, 15 December 2013 - 03:50 AM.


#13 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 15 December 2013 - 03:53 AM

Yep, the ability to use the system was actually turned off for most member groups, which surprised me. I've adjusted those permissions, and it should be available now.

 

Kev



#14 D.B. Andrus

D.B. Andrus

    Senior Member

  • LSP_Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,133 posts
  • Gender:Male
  • Location:Alba, Texas

Posted 15 December 2013 - 04:58 AM

Works for me now, too. Thanks Kev.

 

Cheers,

 

D.B.


Synthetic Ordnance Works
Alba, Texas

(formerly Synthetic Authentics)


#15 LSP_Kevin

LSP_Kevin

    Senior Member

  • Administrator
  • 39,395 posts
  • Gender:Male
  • Location:Melbourne, Australia

Posted 15 December 2013 - 05:47 AM

Glad to hear it's now working as advertised! Don't use them frivolously though guys, or it dilutes their value.

 

Kev







Also tagged with one or more of these keywords: forum info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users